Synthese
Uitgeverij Synthese
De online catalogus van Synthese wordt steeds up-to-date gehouden. Op dit moment zijn alle 576 titels van het fonds te vinden op de website.

> Naar de fondslijst

Wilt u gemakkelijk op de hoogte blijven van de uitgaven van Synthese, dan kunt u via deze website gratis de nieuwste catalogus aanvragen.

> Gratis catalogusOnderwerp: Bouwkunst/architectuur

Hieronder vindt u een complete lijst van boeken die vallen binnen de door u gekozen onderwerps-categorie. Klik op een titel voor een uitgebreide boekbeschrijving.


Kies een onderwerp:


De gulden snede
C.J. Snijders & prof. ir. Marinus Gout

De gulden snede illustreert op treffende wijze dat zowel de 'scheppende mens' als de spontane groei in de natuur door hetzelfde principe worden geleid wanneer zij schoonheid bereiken - zowel in o.a. architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en muziek als in de vorm van bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen.

Passie voor de stad
Jan den Boer

Naar een neiuwe betovering van de gebouwde omgeving

Sacrale geometrie
Nigel Pennick & prof. ir. Marinus Gout

Verborgen lijnen in de bouwkunst
'Alles is geordend naar maat, getal en gewicht.' In een ver verleden hebben onze voorvaderen de achtergronden van deze spreuk uit het Oude Testament leren kennen en vandaag constateren we de toepassing ervan in het bijzonder in de vele religieuze bouwwerken, die zij hebben nagelaten.

Symboliek in kathedralenbouw
prof. ir. Marinus Gout

De inhoud gaat over de bouw en de vormentaal van de gothische kathedraal. Deze toont in zijn ontwerp en uitvoering een stellingname ten gunste van het Platonisme en de daarmee verbonden getallensymboliek van het Pythagorisme, welke voor de grotendeels analfabetische bevolking een belangrijke rol speelde.