Synthese
Uitgeverij Synthese
De online catalogus van Synthese wordt steeds up-to-date gehouden. Op dit moment zijn alle 576 titels van het fonds te vinden op de website.

> Naar de fondslijst

Wilt u gemakkelijk op de hoogte blijven van de uitgaven van Synthese, dan kunt u via deze website gratis de nieuwste catalogus aanvragen.

> Gratis catalogusOnderwerp: Vrijmetselarij

Hieronder vindt u een complete lijst van boeken die vallen binnen de door u gekozen onderwerps-categorie. Klik op een titel voor een uitgebreide boekbeschrijving.


Kies een onderwerp:


DVD - SECRETS OF THE CODE
John Stack (regie)

documentaire verfilming van Dan Burnsteins bestseller

250 jaar Orde van Vrijmetselaren
prof.dr. A.W.F.M. van de Sande & M.J.M. de Haan

vrijmetselarij: vandaag en morgen
Fraai uitgegeven cassette (gebonden, geïll., ook full colour, twee delen: `Vrijmetselaren: 250 jaar en meer' (416 pag.) en `Vrijmetselarij: vandaag en morgen' (256 pag.)) over het bekende en tegelijkertijd zo mysterieuze genootschap, dat met deze in een informeel jasje gestoken jubileum-uitgave zowel de ingewijde als nieuwsgierige leek boeiend leesplezier en inzicht in de denkwereld van vrijmetselaren vroeger en anno 2006 wil verschaffen.

De gulden snede
C.J. Snijders & prof. ir. Marinus Gout

De gulden snede illustreert op treffende wijze dat zowel de 'scheppende mens' als de spontane groei in de natuur door hetzelfde principe worden geleid wanneer zij schoonheid bereiken - zowel in o.a. architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en muziek als in de vorm van bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen.