Synthese
Uitgeverij Synthese
De online catalogus van Synthese wordt steeds up-to-date gehouden. Op dit moment zijn alle 576 titels van het fonds te vinden op de website.

> Naar de fondslijst

Wilt u gemakkelijk op de hoogte blijven van de uitgaven van Synthese, dan kunt u via deze website gratis de nieuwste catalogus aanvragen.

> Gratis catalogusOnderwerp: Symboliek

Hieronder vindt u een complete lijst van boeken die vallen binnen de door u gekozen onderwerps-categorie. Klik op een titel voor een uitgebreide boekbeschrijving.


Kies een onderwerp:


De regenboog van energie
Ngakpa Chögyam


Geïllustreerde encyclopedie van traditionele symbolen
J.C. Cooper


Mythen openen het leven
Joseph Campbell

religieuze oefeningen

Sacrale geometrie
Nigel Pennick & prof. ir. Marinus Gout

Verborgen lijnen in de bouwkunst
'Alles is geordend naar maat, getal en gewicht.' In een ver verleden hebben onze voorvaderen de achtergronden van deze spreuk uit het Oude Testament leren kennen en vandaag constateren we de toepassing ervan in het bijzonder in de vele religieuze bouwwerken, die zij hebben nagelaten.

Symboliek in het christendom
John Baldock


Symboliek in kathedralenbouw
prof. ir. Marinus Gout

De inhoud gaat over de bouw en de vormentaal van de gothische kathedraal. Deze toont in zijn ontwerp en uitvoering een stellingname ten gunste van het Platonisme en de daarmee verbonden getallensymboliek van het Pythagorisme, welke voor de grotendeels analfabetische bevolking een belangrijke rol speelde.

Symboliek van de Tarot
P.D. Ouspensky


Venus in beeld
Annine van der Meer


Verborgen wijsheid van het sprookje
Mellie Uyldert


Zin en betekenis van de vrijmetselarij
Foster Bailey