Synthese
Uitgeverij Synthese


Geïllustreerde encyclopedie van traditionele symbolen

J.C. Cooper


De mensheid heeft symbolen altijd gebruikt om er mee uit te drukken -en er mee te communiceren- die dingen die voor haar het meeste betekenden en waardevol waren. Van de nationale vlag, die meer kan uitdrukken dan vaderlandsliefde alleen, tot een geluksarmband: symboliek neemt verschillende vormen aan. Waar gaat het bijvoorbeeld om als een hoefijzer -mits in de goede stand- "geluk brengt"? Waarom trouwens een hoefijzer...?

Aan de hand van ca. 1500 trefwoorden en 210 illustraties heeft J.C. Cooper de geschiedenis en evolutie van symbolen van pre-historie tot de dag van heden gedocumenteerd. Vlot, informatief en soms ironisch bespreekt zij de enorme variëteit in symbolen. Wereldwijd: van Noordpool tot Zuidpool; van Europa tot Oceanië. Uit de leringen van Tao, Boeddhisme, Islam, Christendom, Jodendom en Tantra, van de oude vereringen van de grote goden in Columbia tot die van Europa t/m Azië, de Voodoo culturen in Brazilië en West Afrika en de tradities van de indianen in Noord & Zuid Amerika.

Cooper heeft veel gepubliceerd over onderwerpen als filosofie, vergelijkende godsdiensten, Chinese alchemie, Taoisme. Deze encyclopedie is in Engeland al vele jaren haar best verkochte boek!DETAILS
ISBN 9062719023
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 250
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 24,50