Synthese
Uitgeverij Synthese


Op de grens van geest en stof
electromagnetisme en het heilige
Lawrence W. Fagg


In zijn nieuwe boek concentreert Lawrence Fagg zich op een specifiek en universeel deel van de natuur: elektromagnetisme en licht, én op een specifiek en cruciaal aspect van God. Hij wijst op het feit dat elektromagnetisme een van de fundamentele krachten in de natuur, aan de basis van alle natuurkunde en biologie van het leven op aarde en dat de kwantumelektrodynamica de meest bevestigde theorie in de natuurkunde is.
Tegelijk speelt licht een dominante rol in de teksten en praktijken van alle religies in de wereld, met name als zij de aanwezigheid van het heilige openbaren. Fagg gelooft daarom dat elektromagnetisme en licht in de natuur een creatieve analogie kunnen zijn voor de aanwezigheid van God in deze wereld. Hij spoort theologen die de natuur serieus nemen aan hun aandacht op deze analogie te richten.

Lawrence Fagg (1923, New Jersey) woonde het grootste deel van zijn leven in Washington D.C. waar hij research professor in nuclear physics was aan de Catholic University of America. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw Mary op hun boerderij in Shenandoah Valley in Virginia waar hij zijn pensioen geniet en op biologische wijze kastanjes kweekt.DETAILS
ISBN 9789060306840
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 160
Druk: 1
Datum: 29/08/2007
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 16,90