Synthese
Uitgeverij Synthese


David en Salomo
archeologen ontrafelen een mythe
Neil Asher Silberman & Israel Finkelstein


De auteurs, bekend van het succesvolle boek DE BIJBEL ALS MYTHE (drie drukken in één jaar) gaan verder met hun studie en werpen nieuw licht op de geschiedenis van oud-Israël en de evolutie van de bijbel.
Op basis van spectaculaire nieuwe archeologische vondsten komen de schrijvers tot nieuwe inzichten over de eerste twee grote koningen die worden beschreven in de bijbel: David en Salomo. Door zich op deze twee belangrijke figuren te concentreren wordt de evolutie van de bijbel duidelijker, omdat in verschillende hoofdstukken en alinea's over deze figuren wordt gesproken, en dat over een tijdspanne van vele honderden jaren.
Dankzij de combinatie van tekstanalyse en archeologie weten we nu veel meer over welk stuk van het verhaal in welke periode is opgetekend en waarom dat op die wijze is gedaan.

NEIL ASHER SILBERMAN is historicus en schrijver. Hij werkte reeds met de Guggenheim Foundation, studeerde af aan de Wesleyan University, volgde een opleiding in archeologie in het Midden-Oosten aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem en ook volgde hij een opleiding klassieke Arabische literatuur aan de Yale University.
ISRAEL FINKELSTEIN is een wereldwijd gerespecteerd archeoloog en schrijver. Hij is als hoogleraar verbonden aan de universiteit in Tel Aviv. Momenteel geeft hij mede leiding aan een belangrijke opgraving in Megiddo in het Noorden van Israël. Hij heeft een heel aantal boeken op zijn naam staan.MEER VAN DEZE AUTEUR

De bijbel als mythe


DETAILS
ISBN 9789062710270
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 298
Druk: 1
Datum: 01/12/2007
Imprint: Synthese
Status: Verwacht
Prijs:  € 24,50