Synthese
Uitgeverij Synthese


Essential golf
Golf en enneagram
Rob de Best


Er slag van krijgen hoe u uw mentale en emotionele vermogens toe kunt passen om uw golftechniek te verbeteren. Dat betekent de regie houden over gedachten, en emoties effectief leren gebruiken.
Om aan jezelf te kunnen werken, moet je jezelf durven tegenkomen. Het golfspel - met zo weinig mogelijk slagen de bal in afzonderlijke holes spelen - lijkt hiervoor gemaakt te zijn. Onze inspanningen op de golfbaan als metafoor hoe we met alle andere zaken omgaan. Met behulp van het enneagram wordt snel duidelijk waar de blinde vlekken zitten en hoe daar zicht op te krijgen.

Rob de Best begon zijn levenscarrière met een combinatie van controller en atleet. Als sabelschermer en moderne vijfkamper nam hij vier keer deel aan de Militaire Wereldkampioenschappen. In 1993 borg hij baret en sabel op en maakte een switch naar het bank- en verzekeringswezen. De kennismaking met het enneagram in 2001 was de impuls om zich verder te verdiepen in gedrag en zingeving. Bestudering van het praktisch filosofisch systeem van Gurdjieff werd de leidraad. Dit leidde tot een enting van het populaire psychologisch model op deze traditie van de Vierde Weg. De studieresultaten worden vervolgens toegepast in diverse communicatietrainingen en coachingprotocollen. Met slechts één criterium: `Werkt 't?'DETAILS
ISBN 9060306805
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 128
Druk: 1
Datum: 06/10/2006
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 14,50