Synthese
Uitgeverij Synthese


Droomwerk
De vier elementen van de droom
Aad van Ouwerkerk


Dromen zijn zelfportretten. Ze geven informatie over hoe je in het leven staat, vertellen een verhaal van het verleden waardoor je bent gevormd. Omdat je dromen op een creatieve wijze kunt gebruiken als inspiratiebron voor een zelfgekozen toekomst zijn ze soms zelfs levensbepalend.
`Droomwerk' leert hoe je met je dromen kunt omgaan en zo je leven verrijken. Een innerlijk alchemistisch proces, waarbij je langs de vier elementen wordt gevoerd: de beelden van de droom (aarde), de emotionele beleving (water), de betekenislaag (lucht), en vooral ook het transformerende handelingsperspectief (vuur).
`Droomwerk' wordt door therapeuten aanbevolen vanwege de heldere adviezen voor een concrete dagelijkse omgang met dromen en de meditatieve en creatieve oefeningen die je zelfstandig of samen met anderen kunt uitvoeren.

Aad van Ouwerkerk mag grote droomwerkers als Robert Bosnak en Patricia Garfield tot zijn leermeesters rekenen. Hij houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met droomwerk, zowel in persoonlijke consulten als in trainingen met groepen. Hij initieerde als bestuurslid van de International Association for the Study of Dreams (IASD) het eerste internationale congres in Nederland (Rijksuniversiteit Leiden, 1994), en werkte als vice-president intensief mee aan hun congres in Kopenhagen (2004) Jarenlang was hij bestuurslid van de in 1996 opgerichte Nederlandse Vereniging voor Studie van Dromen (VSD). Vanaf 1990 is hij vaste mederwerker aan het tijdschrift Bres en interviewde droomwerkers, sjamanen en kunstenaars (o.w. schrijver/tekenaar Marten Toonder) over hun visie op dromen.

DETAILS
ISBN 9060306813
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 192
Druk: 1
Datum: 01/11/2006
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 17,95