Synthese
Uitgeverij Synthese


Passie voor de stad
Naar een neiuwe betovering van de gebouwde omgeving
Jan den Boer


Over de kwaliteit van stedenbouw en architectuur bestaan veel verhalen. Verhalen over betovering en passie, verhalen over functionaliteit, verhalen over mystiek en spiritualiteit, en verhalen over een economische cyclus.
Eeuwenlang was het bepalend verhaal een verhaal over schoonheid. In de 20e eeuw ging het juist over de functionaliteit en nu, aan het begin van de 21e eeuw, lijkt het of de stad weer passie en betovering mag oproepen. Lange tijd leken filosofie en spiritualiteit niet te passen binnen de functionele visie, maar nieuwe inzichten laten zien hoe het filosofisch en spiritueel gevoel voor schoonheid en harmonie een belangrijkere rol speelt in het ontwerpproces dan gedacht.

In kleur geïllustreerd.

Drs. ir. Jan den Boer studeerde stedenbouwkunde en filosofie. Hij is Postural Integration-therapeut en tantra-leraar. Hij publiceerde op zijn vakgebieden meer dan 150 artikelen in tijdschriften als Bouw, Bres, Filosofie en de kranten Trouw en Utrechts Nieuwsblad. Sinds 1989 werkt hij als stedenbouwkundig projectmanager en bestuursadviseur bij diverse gemeentes.

MEER VAN DEZE AUTEUR

Tantra


DETAILS
ISBN 9062710239
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 192
Druk: 1
Datum: 08/11/2006
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 24,50