Synthese
Uitgeverij Synthese


Het Opus Dei Complot
een onthullend onderzoek
Pieter Dewever


Nog voor de Nederlandse première van de verfilming van De Da Vinci Code van Dan Brown verschijnt HET OPUS DEI COMPLOT. Dan Brown neemt in zijn succesroman meer dan eens een loopje met de waarheid. Heeft hij zijn huiswerk niet goed gedaan?
In HET OPUS DEI COMPLOT ontdekt de lezer wie er achter deze duistere organisatie schuilgaat en er worden verrassende ontdekkingen voorgeschoteld.
Is Opus Dei als persoonlijke prelatuur van de paus een religieuze orde, een stroming, een sekte, of iets heel anders?
Wie de ontstaansgeschiedenis van het Opus Dei tegen de achtergrond van de woelige jaren 1920-1930 plaatst, ontdekt hoe de kerk zich tersluiks wapende tegen een onafwendbare politieke ontwikkeling.
Wat betekent het Opus Dei nog vandaag? Vormen de leden ervan de stoottroepen van Rome? Heeft het Opus Dei werkelijk macht en invloed? Of gaat het om een mythe?
De kerken lopen leeg, kloosters raken in verval, seminaries vinden geen kandidaten meer die nog priester willen worden. Klooster-zusters behoren tot een uitstervende soort.

Hoe overleeft het Opus Dei de geloofsafval? Waar haalt het zijn rijkdom en . . . probeerde het Opus Dei de verfilming van De Da Vinci Code te boycotten?

Pieter Dewever debuteerde als publicist in 2001. Dit is zijn zestiende boek. Naast eigen werk heeft hij ook een heel aantal vertalingen uit het Frans op zijn naam staan alsook een bewerking van een historisch werk over het kolonisme.


DETAILS
ISBN 9062710174
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 192
Druk: 2
Datum: 02/05/2006
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 16,95