Synthese
Uitgeverij Synthese


Osteopathie
Pijnloos (manueel) behandelen
Christoph Newiger


Osteopathie verheugt zich in een groeiende belangstelling. Reguliere artsen verwijzen steeds meer.
Osteopathie is een vorm van geneeskunde die manueel, dus met de handen, klachten en aandoeningen behandelt van het bewegings-apparaat, van de interne organen of van het hoofd. Osteopathie baseert zich hierbij op de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en vindt zijn basis in de Westerse geneeskunde.
Evenals in de natuurgeneeskunde gaat men bij osteopathie uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam en mits de juiste voorwaarden zijn geschapen, wordt er vanuit gegaan dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Naast innerlijke harmonie, goede voeding en een regelmatige gedegen ontgifting is het van essentieel belang dat het oerprincipe van beweging in het menselijk lichaam niet verstoord of tot stilstand gebracht mag worden.

Osteopathie behandelt 'alle' structuren van het menslijke lichaam; de in Nederland bekende Manuele therapie behandelt daarentegen alleen de botstukken en kan derhalve een aspect genoemd worden van osteopathie.
Osteopathie is veilig, verbetert de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in alle opzichten waarbij de lichamelijke functies onderling beter op elkaar zijn afgestemd en samenwerken.

DETAILS
ISBN 9060306783
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 232
Druk: 1
Datum: 01/10/2007
Imprint: Synthese
Status: Verwacht
Prijs:  € 17,50