Synthese
Uitgeverij Synthese


Jezus en de verloren godin
de geheime lessen van de oorspronkelijke christenen
Peter Gandy & Timothy Freke


Waarom werden de leringen van de oorspronkelijke christenen door de rooms-katholieke kerk geheim gehouden? En waarom werden de oorspronkelijke christenen wreed onderdrukt?

- Omdat ze Jezus en Maria Magdelena afschilderden als mytische figuren gebaseerd op de heidense christus en de heidense godin.
- Omdat ze aantoonden dat het evangelieverhaal een spirituele voorstelling is die moeilijk is te doorgronden en alleen maar leidt tot mysterieuze verlichting.
- Omdat ze de kracht hadden het leven te transformeren naar bewustzijn.

Gebaseerd op moderne geschiedschrijving ontrafelen de bekende en geroemde auteurs van `De mysterieuze Jezus' en `De lachende Jezus' voor de eerste keer in twee milennia de geheime leringen en filosoferen over wie de oorspronkelijke christenen waren.
In dit gedurfde en controversiële boek herontdekt de lezer de oude wijsheid van de christenen. De mythen over Jezus de Godin worden onderzocht, en de verloren geheime lessen van de christelijke mystiek, die geluk en onsterfelijkheid beloofde aan een ieder die de staat van gnosis bereikt, worden ontsloten.
MEER VAN DEZE AUTEUR

De lachende Jezus
De mysterieuze Jezus


DETAILS
ISBN 9789062710119
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 384
Druk: 1
Datum: 26/03/2007
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  â‚¬ 24,50