Synthese
Uitgeverij Synthese


Prikkelbare darm

Martin Rebstock & Wolfgang Kruis


- Wat helpt bij prikkelbaar-darmsyndroom
- Maak een eind aan buikpijn, diarree en verstopping
- Over diagnose, medicijnen en behandelingen
- Tips voor thuis en onderweg
- Met effectief zelfhulp-programma


Ontdek wat echt helpt
Circa 1 op de 10 mensen lijdt aan het prikkelbaar-darmsyndroom: een voortdurend vol gevoel, winderigheid, oprispingen, buikkramp, diarree of verstopping. Hier vindt u concrete hulp en de nieuwste inzichten over diagnose, medicijnen en behandeling.

Bepaal samen met uw arts een goede diagnose en uw individuele behandeling
U vindt allereerst een overzicht van de mogelijke oorzaken van prikkelbaar-darmsyndroom. Praktische checklists voor u en uw arts helpen daarbij om gericht toe te werken naar het vinden van de trigger(s) die bij u verantwoordelijk voor de klachten is. Overzichtelijk maar ook uitvoerig komen aan de orde behandelwijze en medicijnen die hun waarde in de praktijk hebben bewezen.

Een overzicht van de vele waardevolle zelfhulpmogelijkheden
Een deel van dit boek betreft de zelfhulptechniek. Met het bij te houden dagboek ontdekt u algauw wat u goed doet en wat uw klachten juist verergert. U krijgt tips over prikkelarme voeding maar bijvoorbeeld ook speciale fitness-suggesties voor een versterkt en weldadig lichaamsgevoel. Ook vindt u manieren voor gericht ontspannen en instructies voor bijzondere situaties zoals bij een buitenlandse reis of zwangerschap.

Dr. Wolfgang Kruis is geneesheer-directeur en een van de leidende figuren bij het prikkelbaar-darmsyndroom-onderzoek.
Dr. Martin Rebstock, praktiserend arts en medisch redacteur, is werkzaam bij het academisch ziekenhuis in Tübingen, Duitsland.DETAILS
ISBN 9060306627
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 112
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 14,90