Synthese
Uitgeverij Synthese


Essentiele oliën voor honden en paarden

Margriet Dudok van Heel


Essentiële oliën voor honden en paarden behandelt de aromatherapie - de natuurgeneesmethode die werkt met essences in de vorm van essentiële oliën - zoals die bij honden en paarden kan worden gebruikt.

Aan de hand van een beschrijving van de diverse oliën die voor deze dieren vooral worden gebruikt - o.a. Ceder, Citroen, Den, Eucalyptus, Geranium en Tea Tree - wordt verduidelijkt in welk geval een dier baat heeft bij de toepassing van een specifieke olie.Daarnaast wordt de behandeling van aantal veel voorkomende aandoeningen afzonderlijk beschreven.

Essentiele olien voor honden en paarden is tevens een beknopte inleiding op de aromatherapie. Het behandelt kwesties als: hoe werken oliën; hoe kan hun geneeskracht optimaal benut worden; wat zijn de drie belangrijkste toepassingsmethoden; hoe moet worden bepaald welke olie in een bepaalde situatie van toepassing is en tenslotte wat de beste combinaties zijn van essentiële oliën en Bach-remedies.

Margriet Dudok van Heel schreef eerder Bach-remedies voor honden en paarden. Haar warme, betrokken manier van omgaan met dieren en hun problemen sprak ook al uit dit eerste boek. De aroma- en Bach-bloesemtherapie past zij bij haar eigen honden en paarden en dieren uit haar adviespraktijk al vele jaren toe. Zowel het fysieke als het psychische aspect van hond en paard zijn haar dan ook zeer vertrouwd, een van de redenen waarom haar cursussen over beide natuurgeneeswijzen door velen zo enthousiast worden ontvangen.MEER VAN DEZE AUTEUR

Bach-remedies voor honden en paarden
Diereninzicht
Natuurgeneeswijzen voor honden en paarden
Uw hond is een hond


DETAILS
ISBN 9060306333
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 128
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 15,50