Synthese
Uitgeverij Synthese


Fyto-oestrogenen
Het plantaardige alternatief voor hormoon-preparaten tijdens de overgangsjaren
B. Kleine-Gunk & Rebekka Höfer


Energiek en vitaal met plantenhormonen: natuurlijke hormonen met een zeer veelzijdige werking. Voor vrouwen met twijfels over hormoonsubstitutie in de overgangsjaren is er een alternatief in de vorm van bijwerkingvrije plantaardige hormonen ofwel fyto-oestrogenen.

Fyto-oestrogenen bieden niet alleen hulp bij de klassieke overgangsklachten, maar hebben bovendien een preventieve werking ten aanzien van o.a. osteoporose, verhoogde cholesterolspiegel en atherosclerose. Wat borstkanker betreft: de kans hierop vermindert zelfs.
En nog meer kunnen de fyto-oestrogenen: bij natuurlijke cosmetica worden ze gebruikt in verzorgingsmiddelen voor o.a. een strakke, zuivere huid, stevig haar en mooie nagels.
Fyto-oestrogenen kunnen worden gezien als een culinaire hormoon-substitutie-therapie, want u kunt ze als ingrediënt in heerlijke gerechten gebruiken.

Fyto-oestrogenen behandelt al deze onderwerpen en vanzelfsprekend vindt u ook uitvoerig informatie over de levensmiddelen waarin deze plantaardige hormonen voorkomen terwijl de recepten u met plezier aan deze alternatieve hormoon-substitutie-"therapie" zullen laten beginnen.

Dr. Bernd Kleine-Gunk is gynaecologisch en voedingsdeskundig specialist en tevens oprichter van de in Furth (Duitsland) gevestigde EuromedClinic, een dieet- en voedingsconsultatiecentrum. Rebekka Hofer is voedingsdeskundige.


DETAILS
ISBN 9060306708
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 80
Druk: 1
Imprint: De Driehoek
Status: Uitverkocht
Prijs:  € 11,90