Synthese
Uitgeverij Synthese


Werkboek Bach-remedies
Trefzekere methode om de Bach-remedie te bepalen die past op de te behandelen situatie
Stefan Ball


De Bach-bloesemtherapie - ontwikkeld door de arts, homeopaat, bacterioloog en immunoloog dr. Edward Bach - wordt al meer dan een halve eeuw over de hele wereld door natuurgeneeskundigen, psychotherapeuten, artsen, tandartsen en dierenartsen toegepast.

De Bach-bloesemtherapie wordt ook vaak voor zelfhulp gebruikt en is daarvoor ook uitermate geschikt. Het enige probleem dat zich daarbij kan voordoen, is het kiezen van de remedie. Bij de behandeling met Bach-remedies is namelijk vereist dat men inzicht heeft in het karakter dan wel de gemoedsgesteldheid van de te behandelen persoon en vervolgens weet welke van de 38 Bach-karakter- en -stemmingsremedies hiermee overeenkomt.

Het Werkboek Bach-remedies is in feite een cursus Bach-bloesem-remedies-selecteren die iedereen inzicht kan geven in hoe te werk te gaan om precies bij die remedie uit te komen die op het, altijd weer unieke, individuele geval past. De methode leert dit aan de hand van een 7-daagse cursus:

Dag 1: Kennismaking met de basisprincipes en de stemmingsremedies
Dag 2: Behandeling van alledaagse noodgevallen
Dag 3: Bespreking van de 7 groepen karakterremedies
Dag 4: Over holistische benadering van aandoeningen en gemoedsgesteldheden
Dag 5: Zelf-behandeling
Dag 6: Anderen behandelen
Dag 7: Alle opgedane kennis bijeenbrengen

Het Werkboek Bach-remedies bevat verder nog een aantal lijsten alsmede handige naslaginformatie. Het geheel is helder van opzet en iemand met belangstelling voor de wonderlijke vermogens van de Bach-bloesems zal zich heel snel deze vaardigheden en kennis eigenmaken. Dat geldt niet alleen voor de leek, want ook bij de opleidingen onder supervisie van de Dr. Edward Bach Foundation wordt dit boek gebruikt.

Stefan Ball is werkzaam bij het Dr. Bach Centre en de schrijver van meerdere boeken, o.a. Katten psychisch helen.
MEER VAN DEZE AUTEUR

Katten psychisch helen


DETAILS
ISBN 9060306228
Uitvoering: Gebonden
Aantal pagina's: 158
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 19,90