Synthese
Uitgeverij Synthese


Bekkenbodemtraining
Een optimaal trainingsprogramma ter versteviging van de bekkenbodemspieren
Susanne Kitchenham-Pec & Annette Bopp


Bekkenbodemproblemen - de medische wereld weet er nauwelijks raad mee - doen zich niet alleen voor na een bevalling. Er zijn vele andere symptomen waaruit een verzwakking van de bekkenbodemspieren blijkt: urineverlies, baarmoederverzakking, seksuele problemen... willekeurige buikspieroefeningen hebben op deze problemen weinig effect en kunnen ze zelfs verergeren.

Bekkenbodem-training biedt een zeer gericht programma om de bekkenbodemspieren weer krachtig en stevig te maken. Het effect daarvan is niet alleen een vermindering of zelfs verdwijnen van de klachten, evenals een intensivering van seksueel genot, de training beïnvloedt de totale levens- en lichaamshouding. De bekkenbodem is immers de basis voor de wijze waarop een vrouw in de wereld staat.

Bekkenbodem-training begint met een heldere uitleg van de bouw van dit lichaamsdeel, want (bewustzijns)oefeningen van de bekkenbodem zijn slechts mogelijk als we weten waar wat zit. Daarna kan gericht aan een versteviging van de bekkenbodem worden gewerkt.
Behalve het trainingsprogramma ter algehele versterking van de bekkenbodemspieren, bevat het boek ook nog oefeningenreeksen voor zwangerschap en bevalling en voor de eerste maanden na de bevalling.


Susanne Kitchenham-Pec heeft een praktijk waar ook bekkenbodemcursussen worden gegeven. Als vroedvrouw kent ze van nabij de bekkenbodemklachten van vele vrouwen.

Annette Bopp, wetenschapsjournaliste, werd door het onderwerp gegrepen via haar persoonlijke ervaring met bekkeninstabiliteit.
DETAILS
ISBN 9060305949
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 176
Druk: 1
Datum: 01/12/2007
Imprint: De Driehoek
Status: In herdruk
Prijs:  € 16,50