Synthese
Uitgeverij Synthese


Maag- en darmklachten natuurl behandelen

Amrei Pfeiffer


De symptomen en de behandeling met geneeskrachtige planten, voetreflexologie, neuraaltherapie, manuele buikbehandeling volgens dr. F.X. Mayr, watertoepassingen, het belang van beweging en ontspanning, vasten en natuurlijke voeding.


Biblion recensie:

Dit boek past in een lange, relatief serieuze traditie in de alternatieve geneeskunde. Volgens een van de grondprincipes van de natuurgeneeskunde ontstaan alle ziekten in eerste instantie door verkeerde voeding, met als bijna logische conclusie dat maag- en darmklachten de eerste symptomen van elke ziekte zijn.

In deze redenatie zit vrijwel zeker op zijn minst een kern van waarheid en ook wanneer men die niet onderschrijft, kan men niet ontkennen dat natuurartsen die volgens dit grondprincipe werken en hun patiënten op geleide hiervan voedingsadviezen voor alle mogelijke soorten klachten geven, vaak nuttig werk doen. Uiteraard past hierbij direct de waarschuwing dat zij de grenzen van hun competentie moeten erkennen; onbevoegde macrobioten en aanverwante kwakzalvers kunnen de redenatie misbruiken en patiënten zware schade toebrengen.

De auteur van dit boek is een Duitse arts met een veelzijdige achtergrond, die thans een eigen vastenkliniek leidt. Het boek is een zinvolle algemene vraagbaak voor doe-het-zelf-voedings- en gezond-leven-adviezen. Wie ook maar enige gevoelsmatige vertrouwdheid heeft met deze denktrant, kan er veel aan hebben. Met register, adressen en literatuuropgave.

Recensent: Dr. H.S. VerbrughDETAILS
ISBN 9060305884
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 119
Druk: 1
Imprint: De Driehoek
Status: Uitverkocht
Prijs:  € 14,90