Synthese
Uitgeverij Synthese


Heksenkruiden
De magische wereld der kruiden
Greet Buchner


De heks: wie kent haar niet uit oude sprookjes, de boosaardige oude vrouw met een bezem in de hand en een pot vol geheimzinnige toverkruiden op het vuur.
Maar de sprookjes geven een vertekend beeld van de ware heks die al vele duizenden jaren bekend is, zij het onder andere namen. Voor zij in een kwaad daglicht kwam door toedoen van de heksenvervolgingen, was de heks een wijze vrouw, die de kracht van planten en mineralen kende en wist te gebruiken.
De heksen of hoe men ze ook genoemd mag hebben, beschikten over een uitermate grote kennis van de plantenwereld en over vaak ingewikkelde recepten om op de juiste wijze gebruik te maken van de plant.
Veel zogenaamde heksenkruiden worden ook vandaag de dag nog toegepast in de geneeskunde en veel als geneeskrachtig bekend staande kruiden zijn onmisbaar bij het bereiden van heksenzalven, heksenwierook en heksendranken.

Dit boek beperkt zich zoveel mogelijk tot de kruiden die daadwerkelijk door heksen in een niet te ver verleden werden gebruikt. Daartoe behoren kruiden met hallucinerende, liefde-opwekkende en slaapverwekkende eigenschappen. Maar ook anti-magische kruiden krijgen een plaats in dit boek. Deze zouden heksen juist op afstand houden en horen er dus ook bij. Het opmerkelijke van deze kruiden is, dat ze in veel gevallen slechts ongedierte en bacteriën op een afstand houden.
DETAILS
ISBN 9060304144
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 72
Imprint: De Driehoek
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 9,90