Synthese
Uitgeverij Synthese


De lachende Jezus
leugens in de religie en gnostische wijsheden
Peter Gandy & Timothy Freke


Wat betekent het als het Oude Testament fictie blijkt te zijn of als Jezus en Mohammed nooit hebben bestaan?
Wat als de Bijbel en de Koran propagandageschriften blijken te zijn, geschreven in opdracht van Talibanachtige groeperingen die hiermee hun religieuze gewelddadigheden rechtvaardigen?

Timothy Freke en Peter Gandy, auteurs van het eerder bij Uitgeverij Synthese verschenen boek "De mysterieuze Jezus" komen in dit boek met verstrekkende beschuldigingen en of conclusies over het joods, christelijk en islamitisch fundamentalisme en een gepassioneerde her-interpretering van de gnostische spiritualiteit. Volgens Freke en Gandy zijn de door religie gevoede daden van geweld, zoals de 9/11-aanval, niet van deze tijd; het is de voortzetting van de lange en bloedige geschiedenis van wreedheden veroorzaakt door het verkeerd interpreteren van bizarre oude boeken die nu eenmaal beschouwd worden als “Het woord van God”. De tijd is gekomen deze religieuze intolerantie te beëindigenen en ons bewust te worden van de eenheid door de herontdekking van de gnostische weg tot transformatie van ons zelf en de wereld.
In 2006 zal van dezelfde auteurs bij Synthese verschijnen "De verloren Godin" (vertaling van Jesus and the Lost Godess).
MEER VAN DEZE AUTEUR

Jezus en de verloren godin
De mysterieuze Jezus


DETAILS
ISBN 9062719953
Uitvoering: Paperback
Druk: 1
Datum: 19/05/2006
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 19,95