Synthese
Uitgeverij Synthese


Van Venus tot Madonna
een verborgen geschiedenis
Annine van der Meer


"Van Venus tot Madonna - een verborgen geschiedenis" is een speurtocht naar de vergeten vrouwelijke kant van God. Archeologie, kunst, mythen en heilige teksten worden onderzocht om het verloren beeld terug te vinden. Het bewijs wordt geleverd: mevrouw God bestaat.

In deel 1, de zomer en glorietijd van mevrouw God, reist de auteur naar Malta, Turkije en Griekenland om de oermoeder te ontdekken.
In deel 2, de herfst voor de moedergodin, reist zij naar Egypte, Irak, Syrië, Kanaän en Griekenland.
In deel 3, de winter, volgt zij de ondergang van mevrouw God.
En tot slot, in deel 4, de nieuwe lente, duikt het spoor van mevrouw God opnieuw op. Lees hoe zij opnieuw geboren wordt in onze tijd en in ons bewustzijn. Mevrouw God is niet dood, zij leeft!

Dr Annine van der Meer is godsdiensthistoricus en theoloog. Zij promoveerde in 1989 bij prof. dr. G. Quispel (die onlangs op 89-jarige leeftijd is overleden). Als kenner van de gnosis was hij het die haar al in het begin van haar studietijd liet kennismaken met Sophia, de vrouw van God in de gnosis. Na haar promotie deed zij een godsdienstvergelijkend onderzoek naar Sophia en het goddelijk vrouwelijke in het jodendom, christendom en islam. Zij reisde en speurde terug in de tijd om het spoor van de godin aan de hand van historisch onderzoek in allerlei culturen tot in de oertijd terug te vinden. Annine van der Meer geeft regelmatig lezingen en cursussen en is verbonden aan diverse opleidingen. Zie ook de te bestellen "Bijlage Van Venus tot Madonna".

Lees extra beeld- en tekstmateriaal bij het boek
MEER VAN DEZE AUTEUR

Bijlagen Van Venus tot Madonna
Venus in beeld


DETAILS
ISBN 9789062719945
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 495
Druk: 1
Datum: 01/03/2005
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 29,50