Synthese
Uitgeverij Synthese


Jin Shin Jyutsu voor kinderen

Felicitas Waldeck


Moeders hebben altijd al intuïtief geweten dat het hun kind goed doet als ze het met hun handen vasthouden. Ze voelen aan wanneer hun kind zich niet goed voelt, nemen het in de armen en geven het zo geborgenheid en een gevoel van liefdevolle acceptatie.
In dit boek vinden ouders direct toepasbare oefeningen waarmee ze hun kind in alledaagse situaties en ook in noodgevallen heel gericht door het opleggen van de handen kunnen helpen. De aangegeven handposities berusten op de kennis van het stromen van energie in het lichaam en van bepaalde energiepunten. Als er twee energiepunten worden vastgehouden, dan komt de energie op gang en de opgehoopte energie, die meestal de oorzaak van een klacht is, wordt geharmoniseerd. Hierbij kunnen ouders niets verkeerd doen, want door het vasthouden van de energiepunten komt de energie in beweging en de eigen geneeskrachten worden ondersteund. Ook als deskundig advies nodig is, kunnen ouders parallel daaraan met het opleggen van de handen een actieve bijdrage aan de genezing van hun kind leveren.

De Japanse meester Jiro Murai heeft in het begin van de vorige eeuw de kennis omtrent Jin Shin Jyutsu verzameld, onderzocht en opnieuw toegankelijk gemaakt. Zijn leerling was Mary Burmeister, die deze kennis naar de Verenigde Staten heeft gebracht. Felicitas Waldeck (geboren in het Duitse Halle) was een van haar leerlingen. Sinds 1987 is ze gevestigd geneeskundige in München met Jin Shin Jyutsu als middelpunt. Bovendien geeft ze deze geneeskunst in zelfhulp- en oefengroepen alsmede lezingen door, opdat eenieder zijn leven bewuster in handen kan nemen.
DETAILS
ISBN 9062290884
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 112
Druk: 1
Datum: 23/05/2005
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 14,95