Synthese
Uitgeverij Synthese


Katharen in Europa
Een reis doorheen het katharisme
Willy Vanderzeypen & Yves van Buyten


Recente ontdekkingen van kathaarse teksten en rituelen hebben geleid tot de opmerkelijke heropening van het historisch onderzoek over ketterij, ook in Nederlandse kringen. De auteurs nemen intensief en gepassioneerd aan deze speurtocht deel. Zo werkt en leeft Willy Vanderzeypen sinds 1998 in katharenland waar hij samen met Yves van Buyten dit langverwachte boek realiseerde.

De resultaten van het onderzoek zijn verbluffend: het kathaarse experiment toont ons eindelijk zijn waar gelaat. Het katharisme is geen geïsoleerd incident in Occitanië maar een Europees christelijke godsdienst. Vijfhonderd jaar lang inspireerde het volks en open karakter de spiritualiteit en de levenswijze van miljoenen mensen, ook in het graafschap Vlaanderen, Luik en Zuid-Nederland.

Op een vlot lezende en eigen manier beschrijven de Vlaamse auteurs het boeiende verhaal van de internationale protestbeweging en van de mannen en vrouwen die er hun leven voor gaven. Vooral het hoe en waarom van de vervolging, de inquisitie en de kruistochten tegen de succesrijke kathaarse Kerk en haar politieke beschermers worden glashelder uitgelegd.
MEER VAN DEZE AUTEUR

De graalmythe
De tempeliers
DETAILS
ISBN 906271014X
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 221
Druk: 1
Datum: 01/04/2005
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 19,90