Synthese
Uitgeverij Synthese


Psychologie en symboliek van de chakra's

Theo van Leeuwen


Chakra's zijn volgens de oude yogatraditie knooppunten van energie die de lichamelijke en psychische facetten van de mens met elkaar verbinden. In de westerse psychologie wordt steeds vaker zinvol gebruik gemaakt van de inzichten die de chakra-psychologie biedt.
PSYCHOLOGIE EN SYMBOLIEK VAN DE CHAKRA'S geeft een beknopt en begrijpelijk overzicht van deze inzichten en hun toepassing, waarbij volledig recht wordt gedaan aan de oorspronkelijke in het Sanskriet geschreven bronnen.
Theo van Leeuwen (1952) studeerde letteren (Sanskriet en Pali) en filosofie. Van 1975 tot 1984 had hij een aanstelling op het terrein van de vergelijkende wijsbegeerte en de Indische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde verschillende psycho-therapeutische opleidingen en het doctoraal-programma klinische psychologie. Sinds 1985 heeft hij een eigen filosofische en diepte-psychologische praktijk. Tevens is hij als docent filosofie, ethiek en transpersoonlijke psychologie verbonden aan de Haagse Hogeschool, Yoga Academie Nederland, De Nederlandse Academie voor Psychotherapie en Filosofie Oost-West.DETAILS
ISBN 9062290345
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 80
Druk: 2
Datum: 01/01/2001
Imprint: Bres
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 12,50