Synthese
Uitgeverij Synthese


Ons derde oor - luisteren naar de wereld

J.E. Berendt


'Het oog leidt de mens de wereld binnen; het oor leidt de wereld de mens binnen.' - Lorenz Oken

Waarom hebben vrouwen hogere stemmen dan mannen? Waarom luisteren zoveel mannen niet naar vrouwen? Waarom zijn de waarnemingen van ons oor zoveel nauwkeuriger dan die van het oog?

De mens van vandaag vertrouwt teveel op zijn ogen. Het gehoor, in vroegere beschavingen beschouwd als het edelste van onze zintuigen, is naar de tweede plaats verdrongen. Om deze situatie te herstellen, neemt de internationaal vermaarde musicoloog Joachim-Ernst Berendt ons mee op een ontdekkingsreis door de wereld van ons gehoor.

Wij reizen door de verre gebieden van het heelal, tot in de geheimen van de kernfysica, de biologie en de fysiologie.

We luisteren naar de politiek, de sociologie, de etnologie en de grote spirituele tradities.

Het voertuig op deze speurtocht door 'andere waarnemingsgebieden' is ons gehoor. Door onze oren beter te leren gebruiken, zullen wij meer en intensiever kunnen waarnemen, en zo vollediger ervaren, leven en beminnen.

Prof. Joachim Ernst Berendt werd in 1922 in Berlijn geboren. Hij was medeoprichter van de Südwest Funk (radio- en tv- omroep), organisator en leider van vele internationale jazzfestivals, concerten en radioprogramma's en producent van talrijke grammofoonplaten. Voor zijn werk ontving hij een groot aantal nationale en internationale onderscheidingen. Hij schreef meer dan twintig boeken die in vele talen zijn vertaald, waaronder het opzienbarende Nada Brahma-de wereld is geluid en het veelgeprezen naslagwerk Het Jazzboek, het meest verkochte boek over muziek ter wereld.MEER VAN DEZE AUTEUR

Nada Brahma - de wereld is geluid


DETAILS
ISBN 9070104733
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 272
Druk: 1
Imprint: East-West
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 18,95