Synthese
Uitgeverij Synthese


Uit coma. Voor jou bleef ik leven.

Alison K. Altes


Kunstenares Alison K. Altes belandde na een zwaar auto-ongeluk in een zuid Frans ziekenhuis. In dit aangrijpende boek beschrijft ze haar ervaringen tijdens de periode dat ze in coma lag en in de half-bewuste toestand daarna. Ze vertelt over dromen, fantasieën en ontmoetingen. En over de altijd aanwezige zorg om haar dochter, die naast haar had gezeten tijdens het ongeluk: "Waar was ze toch? Leefde ze nog? Ja, ik hoorde haar stem. Ik verlangde zo naar haar, dat ik haar gewoon dicht bij me dacht." Maar vooral laat de schrijfster zien hoe ze, ondanks alles, bleef leven.

Weten artsen, verpleegkundigen en familieleden wat iemand die in coma ligt, doormaakt? Begrijpen ze iets van de visioenen, de angsten, de pijnen en verlangens van degene die daar zo stil ligt?

Een boek over het schemergebied tussen visioen en werkelijkheid, tussen dood en leven.

Alison Korthals Altes is dichteres, illustratrice en schilderes. Van haar hand verschenen o.a. dichtbundels 'Waarom zijn tranen zo lang', 'Glimlachend verlangen', bij uitgeverij Ankh-Hermes b.v. en 'Een roos voor jou' bij Omega Boek.

Zij maakte de illustraties voor het kinderboek 'Van een haan die vergat te kraaien' door D. Udo de Haas. Ook illustreerde zij kinderboeken van Godfried Bomans en schreef en tekende ze zelf het sprookjesboek 'De tovenaar vertelt'. Ze exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.DETAILS
ISBN 9062719473
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 160
Druk: 1
Imprint: Synthese
Status: Uitverkocht
Prijs:  € 13,95