Synthese
Uitgeverij Synthese


Nooit meer rood staan

Paul Rispens


Nederland heeft zich massaal in de schulden gestoken. Creditcard, postorderbedrijf, goedkope leningen, aandelenlease, we zitten er voor jaren aan vast en komen er in veel gevallen niet meer vanaf. Dit boek reikt de hand aan mensen die wel van hun schulden af willen komen, zonder te belanden in een schuldsaneringtraject of faillissement.

In deel één behandelt het boek achtereenvolgend de oorzaken van financiële problemen: o.a. echtscheiding, gokverslaving en mislukte beleggingen. Herkenning is hier belangrijk: "Hé? Met deze problemen hebben meer mensen dan ik te maken!".

Het schuldenstappenplan is deel twee van Nooit Meer Rood(staan). In zeven hoofdstukken wordt de lezer meegenomen op zijn of haar tocht naar een schuldenvrij bestaan. De problemen worden aangepakt en het boek geeft tips, suggesties en concrete plannen voor die aanpak. De nadruk ligt hier op het vinden van kracht om zelf je problemen op te lossen, het boek reikt de hulpmiddelen aan.

Het laatste deel is een informatief overzicht van onderwerpen waarmee je als schuldenaar geconfronteerd kunt worden. Behandeld worden o.m. het Bureau Krediet Registratie (BKR), de deurwaarder, de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen en de Faillissementswet.

Paul Rispens, directeur van de Stichting "Nooit Meer Rood Nederland", is sinds 2001 zelfstandig werkzaam als redacteur van sites over geldzaken. In contacten tussen Hanneke van Veen en Rob van Eeden - schrijvers van o.a."Meer doen met minder" en "Je geld of je leven" - ontstond het idee voor "Nooit Meer Rood(staan)".DETAILS
ISBN 9062719767
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 128
Druk: 1
Datum: 15/05/2006
Imprint: Genoeg
Status: Uitverkocht
Prijs:  € 12,95