Synthese
Uitgeverij Synthese


Lazarus

Kahlil Gibran


Kahlil Gibran (1883-1931) had al in 1914 tegenover zijn vriendin en beschermvrouwe Mary Haskell gezinspeeld op een door hem in het Arabisch geschreven gedicht over de bijbelse figuur Lazarus. Uit een dagboekaantekening van Mary uit 1926 blijkt dat Gibran dat gedicht intussen had omgewerkt tot een toneelstuk in het Engels, 'Lazarus and his Beloved', dat hij zelf aan haar voorlas tijdens een bezoek van haar aan zijn studio.

Deze eenakter werd in 1929 ter ere van Gibrans zesenveertigste verjaardag in aanwezigheid van de dichter in besloten kring voorgelezen. Hierna bleef het stuk verder onopgemerkt tot Gibrans neef, petekind en naamgenoot, het ruim veertig jaar later ontdekte in zijn ooms nalatenschap, die door diens zuster Marianna aan hem was overgedragen.

Hij gaf het samen met zijn vrouw Jean in 1973 voor het eerst in het Engels uit. Het is verheugend dat het na ruim 70 jaar, samen met het prozagedicht 'De aardgoden' (The Earthgods), een lofzang op de liefde tussen man en vrouw die Gibran vlak voor zijn dood in 1931 voltooide, nu ook in het Nederlands verschijnt.MEER VAN DEZE AUTEUR

De dwaas
Geliefde profeet
Jezus, de zoon des mensen
Het mooiste van Gibran
Over jong en oud - De optocht
De Profeet
De Profeet (12 zwart/witafb.)
De Profeet (CD)
De Profeet (luxe uitgave)
Tuin van de profeet
Van dag tot dag
De voorloper
Wat het hart verborgen houdt
Woorden als het morgenrood
Zand en schuim


DETAILS
ISBN 9062719503
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 96
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 9,95