Synthese
Uitgeverij Synthese


De gulden snede

C.J. Snijders & prof. ir. Marinus Gout


Het exacte en het levensbeschouwelijke wordt over het algemeen beoordeeld als tegenstellingen. Dit werk laat zien hoe deze gebieden samenkomen in de 'gulden snede', het begrip waarmee een bepaalde verhouding tussen lijnen binnen meetkundige figuren, tussen opklimmende getallen in een systematische volgorde wordt aangeduid. De gulden snede illustreert op treffende wijze dat zowel de 'scheppende mens' als de spontane groei in de natuur door hetzelfde principe worden geleid wanneer zij schoonheid bereiken - zowel in o.a. architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en muziek als in de vorm van bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen.

Ir. Snijders raakte dermate geboeid door dit principe dat hij jarenlang op vele plaatsen lezingen hield om ook anderen te laten delen in zijn verwondering. Zijn jarenlange studie resulteerde uiteindelijk in dit werk dat tevens een getuigenis is van zijn diepe ontzag voor het scheppende beginsel achter deze wereld.

Dit klassieke werk van ir C.J. Snijders heeft zijn actuele waarde nooit verloren; binnenkort zal de herziene druk verschijnen, deze druk is aangevuld o.a. met beeldmateriaal door prof. ir M. Gout.MEER VAN DEZE AUTEUR

Sacrale geometrie
Symboliek in kathedralenbouw


DETAILS
ISBN 9789062719860
Uitvoering: Gebonden
Aantal pagina's: 96
Druk: 1
Datum: 01/05/2007
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 16,50