Synthese
Uitgeverij Synthese






Verken je lijf in beeldentaal

K. Scharff


Uw lijf kan uw beste kameraad zijn. Het is uw woning, voertuig en uitdrukkingsmiddel in één, vervuld van uw leven en versmolten met uw ervaring, beweging en bezieling.
In het gevecht om het bestaan, raken veel mensen echter het contact met hun lichaam kwijt. Het lijf wordt een ding dat men voedt, wat, laat bewegen of slapen zonder ernaar te luisteren of erbij stil te staan.
De auteur van VERKEN JE LIJF IN BEELDENTAAL heeft in haar lespraktijk van 20 jaar ervaren dat vervreemding van het eigen lichaam een van de belangrijkste oorzaken van stress is en dat door stress die vervreemding steeds meer toeneemt: een viceuze cirkel die vaak te laat wordt opgemerkt.
In dit boek vindt u een methode die u in staat stelt in een jaar tijd -één oefening voor elke week- de weg naar uw lijfgevoel terug te vinden. De 52 thema's van de oefeningen zijn zodanig opgebouwd dat zij het lichaam stap voor stap weer in contact brengen met zijn bewoner, en een groeiend lichaamsbewustzijn koppelt aan een steeds rijker wordend zelfbewustzijn.
Per onderwerp zijn er steeds 5 verschillende ingangen: een aanraakpunt, een ontspanningsoefening, een houding op bij stil te staan, een beweging en een beeld van het desbetreffende onderwerp.
Door de beoefening van deze 'minimal body art' wordt bij elek volgende stap het zelfbewustzijn versterkt. Over het algemeen zal het naar binnen richten van de aandacht al een opwekkende of ontspannende reactie teweegbrengen. Aandacht is liefde: als het lijf uw liefde ontvangt, dan zal het ook uw beste kameraar worden.

Karin Scharff is docente communicatieve vaardigheden en lerares houding en beweging.

DETAILS
ISBN 9062290787
Uitvoering: Paperback
Druk: 1
Imprint: Bres
Status: Uitverkocht
Prijs:  € 11,50