Synthese
Uitgeverij Synthese


Yoga kent geen leeftijd
Oefeningen voor ouderen en mensen met een handicap
Howard Kent


Naast de reguliere yoga, die volgens verschillende scholen wordt gedoceerd, worden in Nederland specifieke yogalessen gegeven aan kinderen, zwangeren, ouderen en mensen met fysieke beperkingen. Met name voor deze laatste twee categorieën is nauwelijks literatuur voorhanden.

Yoga kent geen leeftijd is een bewerkte, eigentijdse heruitgave van de Nederlandse vertaling Howard Kents succesvolle Yoga for the disabled. Deze praktische gids voor zelfhulp met speciale yoga-oefeningen bevat onder meer ademhalingsoefeningen, technieken voor ontspanning en meditatie en kan helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en meer positieve kijk op het leven.

Howard Kent is oprichter en directeur van The Yoga for Health Foundation. Deze organisatie groeide uit tot een erkende liefdadigheidsinstelling en in 1978 nam men een prachtig landgoed in Bedfordshire (VK) in erfpacht om als wooncentrum te gebruiken. Sindsdien heeft 'Ickwell Bury' duizenden gasten ontvangen uit praktisch alle landen ter wereld en waarvan vele met de meest uiteenlopende fysieke beperkingen. Het besef van de mogelijkheden die yoga te bieden heeft, groeit nog steeds.DETAILS
ISBN 9062719716
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 144
Druk: 2
Datum: 01/12/2004
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 14,50