Synthese
Uitgeverij Synthese


Oosters & westers denken
De betekenis van de Oosterse filosofie voor het Westerse denken
Alan Watts


Deze uitgave is slechts een selectie uit de lezingen van Alan Watts, gehouden voor diverse universiteiten in de VS in de periode 1965-1972. Bijeengebracht omdat deze een uniek, helder overzicht geven van de belangrijkste tradities van het oosterse denken.

Na de inleiding van de zoon van de auteur geeft het boek allereerst een uitleg van de diepere betekenis van de oosterse filosofie voor de hedendaagse Westerse cultuur. Alan Watts gaat in dit indrukwekkende essay rechtstreeks naar het hart van het filosofisch onderzoek en legt de onvermijdelijke tegenstrijdigheden uit tussen 'geloof' en 'vertrouwen', en de rol van het wonder in de filosofie en het mystieke karakter van echte religie.

In de daarop volgende hoofdstukken gaat de auteur in op de essenties van de oosterse tradities zoals het hoofdstuk De mythologie van het hindoeïsme waarin de hindoeïstische kijk op de wereld en de leringen van de Vedanta worden onderzocht. Om zen in te leiden legt Alan Watts uit dat 'ecologisch bewustzijn' en 'mystieke ervaring' twee manieren zijn om hetzelfde concept te beschrijven.

In dit boek integreert Alan Watts een meesterlijke synthese van filosofie en religie.DETAILS
ISBN 9062718981
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 112
Druk: 1
Imprint: Synthese
Status: Eigen Depot
Prijs:  € 12,50