Synthese
Uitgeverij Synthese


De weg van een pelgrim

Carolus Verhulst


Deze spirituele klassieker uit Rusland, in vele talen verschenen, heeft door zijn charme ontelbare lezers in de wereld bereikt.

Een onbekende pelgrim vertelt over zijn lange reis door Rusland, over zijn belevenissen en de gesprekken die hij heeft tijdens deze reis met mensen van verschillend spiritueel niveau. Zijn reis verandert dan langzaam in een zoektocht met de allesoverheersende vraag: 'hoe kunnen we voortdurend in contact zijn met God?'. Het antwoord hierop en de diverse verschillende betekenissen en methodes van het gebed vindt hij tijdens zijn reis, met als eindbestemming Jeruzalem.

De weg van een pelgrim is een prachtig, bescheiden verhaal met als achtergrond de cultuur van het orthodox-christelijk Rusland waarvan de religieuze tradities eeuwenlang stand hebben gehouden.

De bewerking door Carolus Verhulst is van een bijna kinderlijke onbevangenheid waardoor de tekst heel krachtig is. Bovendien maken de grote veranderingen in het huidige Rusland dit verhaal uiterst geschikt voor een hernieuwde hedendaagse waardering.

Een ontroerend boek.DETAILS
ISBN 9062715850
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 140
Druk: 1
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 12,50