Synthese
Uitgeverij Synthese


Wat is meditatie? De Poort tot Boeddhisme

Rob Nairn


'Wat is meditatie' is een uiterst heldere en duidelijke introductie, geschreven in begrijpelijke taal. Boeddha leerde ons o.a.: onpartijdigheid, tolerantie en respect voor alle religies; hij benadrukte het belang van meditatie als weg tot de ontwikkeling van innerlijke rust, verlangens en wijsheid.

Nairn gaat er in dit boek vanuit dat: meditatie beoefend door iemand uit het Westen meer specifieke invloeden en heel andere problemen ondervindt vanuit z'n psychologisch-culturele en sociale achtergronden dan iemand uit het Oosten. Gebaseerd op z'n jarenlange ervaring weet hij deze verschillen op zeer praktische en ook humorvolle wijze te vertalen door juist die invloeden te benadrukken en te vergelijken met het Boeddhisme, waardoor dit boek een heel toegankelijke gids is geworden.

Rob Nairn is niet alleen een succesvol schrijver (z'n boeken in vertaling zijn in vele landen leverbaar), maar ook een veel gevraagd spreker en leraar meditatie en boeddhisme op universiteiten en centra in de V.S, Zuid Afrika en Engeland. In India (1964) kreeg de auteur z'n eerste meditatie-lessen. In 1980 nam hij ontslag bij de universiteit van Kaapstad als professor criminologie, om zich verder te bekwamen in eerder genoemde onderwerpen, aangevuld met een studie moderne psychologie. Het is vooral de psychologie van C.G.Jung die Rob Nairn heeft geholpen de oude Oosterse wijsheid te "vertalen" naar een uiterst begrijpelijke taal voor het Westen. Zijn eerdere boek: 'Onze geest schitterend als een diamant' is ook bij Synthese verschenen.MEER VAN DEZE AUTEUR

Onze geest schitterend als een diamant


DETAILS
ISBN 906271904X
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 90
Druk: 1
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 9,95