Synthese
Uitgeverij Synthese


Tau Te Tsjing

Lao Tze


Tao Te Tsjing van de Chinese wijsgeer Lao Tze, is en blijft een onvergankelijk boek. Voor zover bekend, is de Tao Te Tsjing ca 2500 jaar geleden geschreven op bamboeplankjes. In de loop van de eeuwen is de oorspronkelijke volgorde van de plankjes niet bewaard gebleven waardoor de samenhang van de tekst moeilijk achterhaald kon worden. Chinese geleerden, waaronder Ch’u Ta-Kao, hebben de Tao Te Tsjing uitvoerig bestudeerd; naar alle waarschijnlijkheid is de oorspronkelijke volgorde teruggevonden.

De raadselachtige teksten van de Tao Te Tsjing zijn het best te lezen als korte gedichten vol met symboliek en woordspelingen. Zij zijn het beste te typeren als universele levenswaarheden. Op het eerste gezicht zijn de verzen niet eenvoudig te begrijpen maar met meer aandacht zal een krachtig en poëtisch beeld ontstaan waarin de essentie van het leven via wijze lessen tot uitdrukking komt.

Carolus Verhulst heeft aan de hand van Engelse en Duitse vertalingen een Nederlandse bewerking gemaakt die de Tao Te Tsjing voor een zeer breed publiek toegankelijk maakt.DETAILS
ISBN 9062716172
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 176
Druk: 4
Imprint: Synthese
Status: Beschikbaar
Prijs:  € 11,95